Om os

Kennel Boots – Cocker blev registreret i DKK  pr. 19 september 1995, men mange år forinden, ja siden 1971 har vi haft mange gode oplevelser med forskellige brugs- og jagt hunderacer, både som lykkelig ejer og som hunde instruktør i DKK og Spaniel-klubben m. fl.  Kennel Boots – Cocker er beliggende tæt ved skov og strand og med få voksne Cocker, der indgår som hygge-familie hunde. Hvis man spørger vovserne syntes de nok ikke, at det altid er hygge på sofaen , for de bliver trænet flittigt, både i dressur/jagt og til udstilling.

1-2  gange om året kommer der et herligt kuld chokoladebrune (CHB)  hvalpe.

Men som man siger, en gang Cocker altid Cocker, og det blev det for alvor i år 1991, da den første brogede Cocker tæve stod inde i stuen og tissede på gulvet. Årene gik og det første kuld brogede Cocker hvalpe kom til verden, der i blandt var Kennel Boots – Cocker’s Bonto, som viste sig at indeholde kvaliteter.

Den 21 maj 1994 skete der noget meget specielt hos Kennel Dan-L.   Dan-L,s Chocolate Dirtdancer kom til verden . En lille dejlig chokoladebrun tæve, kort og kompakt og med et godt temperament. Denne tæve hvalp måtte vi da eje. Siden viste Rie  (Dirtdancer) også gode jagtegenskaber.

Dan-L,s Chocolate Dirtdancer blev grundstammen til Kennel Boots -Cocker’s fremtidige avls linjer inden for den chokoladebrune farve ( CHB ).

Men farven gør det ikke alene, det er også vigtigt at man bibeholder et godt temperament, og at sundheden er i orden. Cockerens naturlige egenskaber omkring opmærksomhed ,lydighed og jagt har også en vigtig rolle når der skal vælges en god avls linie. Disse egenskaber har Dan-L,s Chocolate Dirtdancer ( Rie), bevist  mange gange med sit afkom, der både er udstillings- og jagtpræmierede og gode familie hunde. 

 I blandt Ries hvalpe kom kennel Boots-Cocker Ganymedes ( Ekko) som blev han hunden i vort hundeliv. Tiden løber Ekko blev far til mange dejlige chokoladebrune hvalpe. Efter 10 års avls arbejde stod vi i år 2006 med vores syntes vi perfekte chokoladebrun han hund  kennel Boots- Cocker’s Anubis  ( Chap )  som siden har fået bedømmelsen excellent  af mange dommere .Har HD status A samt DNA Optigen testet med status A normal ,                                                        

En perfekt sundhedsstatus og et godt og sundt udgangspunkt for kennel Boots-Cockers ANUBIS kommende hvalpe.

 Spanielklubben / DKK stiller krav om, at Cocker Spaniel, der bruges i avls- øjemed, skal have en HD status og være øjenlyst , fri for arvelige øjensygdomme, og endvidere være eksteriør præmierede på udstilling. Disse krav og fastholdelse af Cocker Spaniel standard sætter vi meget højt.

Alle vores  hvalpe blive registeret med Dansk Kennel Klubs  A stamtavler. Opdrættet efter Spanielklubben og Dansk Kennel Klubs avls anbefalinger

Vi har taget et skridt mere end de nuværende krav, nemlig at alle Kennel Boots -Cocker Spaniel, DNA testes via Optigen test med resultat : Normal ( A ) Det vil sige at vor cocker spaniel ikke er bærer af bl.a ovennævnte arvelige sygdomme.                                                                                                                                                                                                                                                               

Skulle der være spørgsmål omkring Cocker Spaniel du ønsker svar på, er vi altid parate, også til et godt råd.  

  

    3 Generationer med chokoladebrune cocker  hanner.

Boots Cocker Ganymedes

år 1994

Boots Cocker Anubis

år 2006

Boots Cocker Yukon Dreams

år 2014